Over H2 interactive Contact

De modules

De Plug-in Bibliotheek wordt opgebouwd uit verschillende modules. De kleinste variant telt 4 modules. Het exemplaar dat wordt getoond op de Bibliotheektweedaagse in Maastricht telt 24 modules en huisvest zo’n 1.200 boeken.

De grootte van de Plug-in bepaal je door de beschikbare vierkante meters af te zetten tegen de gewenste collectieomvang. De modules aan de buitenkant kies je vervolgens door de functionaliteit te bepalen: ontspannen zitten om video te kijken of te browsen, actief staan om iets op te zoeken op een iPad of verleid worden door boekomslagen die voorbij trekken op de Rotunda.

Virtueel loket – Een iPad met een webcam stellen de klant via FaceTime in contact met een medewerker van de bibliotheek.

Kijken en luisteren – Zak onderuit in de comfortabele stoel en bekijk op de iPad filmpjes, luister muziek of surf over internet.

Betaalautomaat – In principe kan elke betaalautomaat worden geplaatst.

Ophalen – NEDAP LoXS lockers open je met een SMS-code om gereserveerde boeken op te halen.

Open uitleen – Met een capaciteit van 100 boeken vertolkt deze module de traditionele bibliotheekrol.

Minifiliaal – Het NEDAP Minifiliaal open je met je bibliotheekpas. Pak je een boek van de plank of zet je iets terug: het is automatisch geregistreerd.

Zelfbediening – Voor inname en uitleen van boeken. Ingeleverde boeken worden door de klant meteen weer op de plank gezet. in principe kunnen RFid-readers van alle leveranciers worden geplaatst. Een knop van het audioloket verbindt de klant door met een bibliotheekmedewerker wanneer er problemen zijn met de transactie.

Rotunda – Laat je verleiden tot lenen door een prachtige thematische weergave van boekcovers die meteen te reserveren zijn.

iPad – De iPad geeft makkelijk toegang tot internet of geselecteerde online bronnen. Verkrijgbaar op zit- of stahoogte.

Folders – Folders krijgen een nette plek in de foldermodule. Ook tijdschriften worden met deze module gepresenteerd.

Posters – Blanco panelen kunnen gebruikt worden voor het ophangen van posters of ten behoeve van branding van de Plug-in Bibliotheek.

Frontale presentatie – Presenteer boeken frontaal of leg tijdschriften verleidelijk neer.

Gescheiden kinderboeken/romans - De onderste twee schappen zijn aan één zijde toegankelijk voor kinderen en de bovenste twee schappen zijn aan de andere zijde toegankelijk voor grote mensen.